Weekly News

Christiania Glasmagasin – julegavebutikken med tradisjoner fra 1739

Christiania Glasmagasin er julegavebutikken for svært mange nordmenn. Slik har det vært siden 1739 da butikken het Det Kongelige Norske Compagni. Stort utvalg i alle prisklasser, designklassikere og kjente merkevarer om hverandre. Her finner du gaven til en helt spesiell venn, til kjøkkensjefen, til tante – eller kanskje til deg selv.

Christiania Glasmagasin har vært en populær gavebutikk i alle disse årene fordi vi hele tiden har hatt et stort utvalg av flotte gaver til alle – uansett alder og smak. Christiania Glasmagasin startet som et lagerutsalg for glassverkene i Norge. Nå er Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik en del av det samme konsernet som Christiania Glasmagasin, og det er kun kjedens forretninger som fører glass og porselen fra de to kjente, norske håndverksprodusentene.

Norske og utenlandske kvalitetsmerker

I tillegg til Hadeland Glassverk, Porsgrunds Porselænsfabrik og Norges Glasset har selvfølgelig Christiania Glasmagasin alle de merkene du forventer å finne hos en kvalitetsleverandør. Akkurat nå er gryter og panner fra Le Creuset svært populære. Servise og glass fra Rosendahl og kjøkkenutstyr fra Jamie Oliver kommer til å ligge under mange juletrær i år, og Georg Jensen er en mye etterspurt leverandør i disse juletider. I butikkene våre finner du et bredt utvalg fra disse og alle de andre kjente leverandørene.

Skal du gå bare ett sted for å finne gaver, er det Christiania Glasmagasin du skal velge. Her finner du designklassikerne side om side med sesongens «must haves» og årets trender. I Christiania Glasmagasin er vi kjent for å ha de flotteste designproduktene fra norske og utenlandske leverandører. Vi er stolte når vi sier at Christiania Glasmagasin er gaveleverandøren for folk flest – til hverdag og fest, og det sier seg selv at du finner et bredt vareutvalg hos oss. Vårt utvalg er ganske enkelt tilpasset folks ønsker og behov.

Gaver til han og gaver til henne

Ingen ting er så spennende og morsomt som å se en du er glad i, pakke opp en gave som faller i smak. Christiania Glasmagasin har tips til julegaver som garantert skaper glede.

Årets trend-produkt til ham: Kube karaffel wiskeyglass og Augustin serie av ølglass. Dette er en serie som originalt ble utviklet for norsk opera og ballett og er designet i samarbeid med Toralf Bølgen, Harald Broch og Maud Gjeruldsen Bugge.


Årets trend-produkt til henne: Håndslepte krystallglass har virkelig fått en ny vår. Årets nyhet i Finn-serien er et champagneglass, som passer perfekt når julefeiringen er over og det nye året skal skåles inn - eller når som helst når en skal hygge seg med edle, franske dråper. Finn serien er allerede blitt tatt opp av Norges unge trendsettere og spres raskt i sosiale medier om dagen. Glassene blir munnblåst og slipt for hånd. Hele 13 personer er involvert i produksjonen av ett enkelt glass.

 

Skal du gi gaver til kjøkkensjefen og hobbykokken har vi utvalget. I Christiania Glasmagasin kaller vi oss selv «din kjøkkenbutikk», og i det ligger vel det meste. Kom innom og møt våre kunnskapsrike medarbeidere. Visste du at kniver av porselen holder seg skarpere lengre enn de fleste andre kniver? Enhver kjøkkenentusiast må ha en porselenskniv om knivsamlingen skal være komplett.

Gaver til vinelskeren

Både øl-entusiastene og vinelskerne er godt ivaretatt. Christiania Glasmagasin har et utvalg av glass som tar vare på og framhever aromaen i de ulke drikkevarene. Blant de mest populære glassene hos Christiania Glasmagasin er Odyssé. Det er en serie med glass som ble laget til serveringsstedene i Operahuset. Glassene tåler ekstra mye, men likevel er det knusegaranti på hele serien. Om et glass går i knas i et lystig lag, er det bare å ta med seg stetten til butikken. Om juleselskapet tar av og glasset knuses, får du et nytt av oss – uansett årsak til uhellet. 

 


Gaver som kan spises

Christiania Glasmagasin har et stort utvalg av mat. Her finner du julegelé, marmelader, patéer og sjokolade i det unike og tradisjonsrike Norgesglasset, som kun selges i Christiania Glasmagasin. Utvalget er ypperlig for den som har alt og bare trenger en liten oppmerksomhet i form av en ekstra god matopplevelse. Det er den perfekte vertinne-gaven, en liten oppmerksomhet til naboen, kollega eller andre som har fortjent en ekstra oppmerksomhet. 


Og kanskje en liten gave til deg selv?

Det er nok ikke helt uvanlig at de som på denne tiden av året kommer inn for å kjøpe gaver, men ender opp også med en gave til seg selv. Det er lov å la seg friste, mener vi – spesielt siden vi vet at det ikke er lett å gå rundt i våre forretninger uten å finne noen en har bruk for selv.

Mange forteller oss at vi har de fineste gavene og den lekreste innpakkingen. Det er vi stolte av og vi legger vår ære i å pakke inn gavene slik at de skiller seg ut under juletreet.


God service og kunnskap om produktene

Betjeningen i Christiania Glasmagasin har uvanlig god kunnskap om produktene vi forhandler. I praktisk talt hver eneste av de 60 butikkene i kjeden har vi ansatte med utdanning som kokker eller andre fag som gjør at kundene møter topp kompetanse innen kjøkkenutstyr. Ønsker du en guiding gjennom alle valgmulighetene, vil du få det hos Christiania Glasmagasin.

Gaver i alle prisklasser

Mange tenker på Christiania Glasmagasin som en butikk som kun har de mest eksklusive merkene i hyllene. Det er ikke riktig. Selv om vi er kjent for våre designklassikere og eksklusive produkter, finner du gaver i alle prisklasser hos oss. Innenfor glass, servise og kjøkkenutstyr har vi et stort utvalg fra rimelige serier til de mest eksklusive. 

Hos oss finner du gaver til en spesiell person du ønsker å bruke litt ekstra på, til familier i etableringsfasen og til studenten som skal ha utstyr til sin første hybel. Og: en gave fra Christiania Glasmagasin gir kvalitet for pengene.


På nett kan du handle i ro og fred

www.cg.no er løsningen for alle som vil gjøre unna handelen på enklest mulig måte. I nettbutikken er det aldri kø. Det er fri frakt om du handler for over 1.000,- kroner, det er åpent kjøp i 30 dager, og selvfølgelig har du samme bytterett som når gavene handles i en av våre butikker.


Fakta

www.cg.no

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles