Weekly News

Få smaken på arbeidslivet

HSN er landets nest største høgskole, og har nettopp søkt om å bli universitet. Høgskolen tilbyr mange studieprogram innen ingeniørfag i Porsgrunn, Kongsberg og Horten.

– Ingeniørstudentene våre får god kontakt med arbeidslivet mens de studerer hos oss, sier visedekan Randi Toreskås Holta ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN).

Som student på HSN lærer du å jobbe teambasert og tverrfaglig med alt fra å løse utfordringer i samferdsel til koding og «internet of things». Fra grønn og fornybar energi og til droneteknologi, og fra 3D-printing til elektronikk i mikrostørrelse.

– Ingeniørstudier passer like godt for jenter som for gutter, men det er dessverre alt for få jenter som har oppdaget de spennende mulighetene som ingeniørstudier gir, sier visedekan Holta.

Studiet avsluttes med en bacheloroppgave i form av en case fra en bedrift, og mange av studentene sitter i bedriften i løpet av bacheloroppgaven. Du kan også velge å ha veiledet praksis i bedrift. Har du en god idé? Du kan fordype deg i entreprenørskap og lære hvordan du utvikler en forretningsplan og starter din egen bedrift.

HSN har også Y-veistudier, spesielt tilrettelagte ingeniørstudier for søkere med fagbrev.

– Hvis du har lyst til å studere videre, har HSN masterstudier som bygger på bachelorstudiene, og du kan til og med ta en doktorgrad. Velkommen som student hos oss, sier Randi Toreskås Holta.

Share this article

Journalist

European Media Partner

Related articles