Weekly News

Fire destinasjoner

Marbella

Marbella ligger i regionen Costa del Sol, også kalt «Solkysten» blant nordmenn. Her finner du sjarmerende kystbyer, vakre fjellandsbyer, mauriske slott og historiske katedraler. På Marbella finnes det mange aktiviteter og kulturelle tilbud tilpasset eldre og pensjonister.

Dra på sykkeltur etter den prisbelønnede spanske ruten Via Verde de la Sierra eller opplev den unike atmosfæren i Marbellas vakre og sjarmerende gamleby, Casco Historico. Få en autentisk opplevelse av det tradisjonelle Spania og la deg forføre av duftende appelsintrær, trange smug og vakre blomster.

En av byens største attraksjoner, strandpromenaden Paseo Maritimo går langs Marbellas vakre strender. Promenaden er populær blant joggere, syklister og de som vil oppleve solnedgangen fra den romantiske stranden. Her finner du også mange flotte hoteller, cafeer og restauranter i ulike prisklasser.

Den unike spanske kulturarven kan du oppleve i Museo del Grabado Español Contemporáneo, det fantastiske kunstmuseet i gamlebyen. Salvador Dalís skulpturer langs gågåten Avenida del Mar er også en populær attraksjon for alle aldre.

Opplev fascinerende Marbella med aktiviteter og opplevelser tilpasset den eldre garde. 


Dubai er et emirat i den føderale republikken De forente arabiske emirater. Storbyen Dubai er den største byen i emiratet og har størst befolkning av alle emiratene. Målt etter areal er Dubai nest største etter Abu Dhabi som omfatter republikkens hovedstad og hovedsete for dens oljeindustri.

Dubai er stedet for dere som liker å kombinere storbyliv og spennende aktiviteter med fredfulle og harmoniske sandstrender. La deg fascinere av et moderne byliv preget av et mangfoldig kulturtilbud, eksotiske restauranter og luksuriøse butikker.

Dubai representerer noe av verdens mest spektakulære og moderne arkitektur. I tillegg er byen kjent for sine kunstige øyer som palmelignende Palm Jumeirah og The World, med 300 øyer formet som et atlas.

Selv om Dubai er en moderne storby er kulturen fortsatt konservativ, og besøkende bør gjøre seg kjent med skikk og bruk i dette spesielle landet. På Sheikh Mohammed senter for kulturell forståelse er det muligheter til å bli bedre kjent med den unike kulturen og hverdagslivet i Dubai.

Opplev eksotiske Dubai med aktiviteter og opplevelser tilpasset akkurat dine interesser. Thailand

Thailand har lenge vært et populært turistmål for nordmenn. Nå ønsker landet å satse på turisme tilrettelagt for eldre og bevegelseshemmede.

Flere av de populære rutene gjennom Thailands store regioner, som tidligere har vært populære blant back-packere, tilrettelegges nå også for seniorer. Om du opplever utfordringer som turist, enten på grunn av rullestolbruk, synshemming, hørselsproblemer eller høy alder kan du nå oppleve dette fantastiske landet på en enkel og praktisk måte.

Flere områder satser nå på universell utforming og sørger for riktige fasiliteter for alle. En av de vakre rutene som nå tilrettelegges for eldre går gjennom provinsen Khon Kaen i det nordøstlige Thailand.

Thailand har til felles med Spania at det er lett å komme i kontakt med nordmenn som er fastboende eller på ferie. Her får du tilgang norske aviser og hyggelige samtaler med andre nordmenn, samtidig som du kan utforske den unike thai-kulturen.

Som i alle andre varme strøk er det viktig å få i seg nok vann og å unngå direkte sollys over lengre tid. Legg derfor opp reisen slik at turen ikke blir for anstrengende. Opplev mangfoldige Thailand med aktiviteter og opplevelser tilpasset akkurat dine ønsker. Cuba

Cuba er den største øya i Karibien og oppleves som et unikt sted hvor tiden ser ut til å ha stoppet på 50-tallet. Øya er et eldorado for deg som er interessert i historie og arkitektur.

Her kan du besøke bygninger som representerer flere århundrer med kolonisering og byggestiler fra hele verden. Cuba har flere byer på UNESCOS liste over bevaringsverdige byer, og tar rehabilitering av eldre bygninger på alvor.

Cuba byr på muligheten til å kombiner strandliv med utflukter til landsbygda eller et besøk i hovedstaden Havanna. Selv om det kommunistiske styresettet fortsatt preger denne helt spesielle øya, finner du et yrende folkeliv omgitt av blått hav, fiskere og seilbåter. Den unike atmosfæren som oppsluker øya er forlokkende for både unge og eldre.

Havanna, med over to millioner innbyggere, byr på et yrende folkeliv, eksotiske restauranter og fantastiske musikkopplevelser. Mange av hotellene i Havanna ha en spesiell klassisk stil, hvor det flotteste av dem alle er Hotel Nacional. Hotellet er omgitt av en stor hage med utsikt over strandpromenaden. På kvelden kan du slappe av med kabaret eller høre på fengende musikk fremført av Buena Vista Social Club. Opplev Cubas autentiske atmosfære og unike historie.

Share this article

Journalist

Ole Peter Galaasen

Related articles