Weekly News

Fleksibel undervisning med nettbaserte studier

Arbeidslivets krav til kompetanse er økende. I møte med høyere krav til utdanning velger stadig flere nettbaserte studier for å oppdatere egen kompetanse.

Nettbaserte studier krever hverken oppmøte til fysiske forelesninger eller tradisjonell klasseromsundervisning. Med nettbaserte studier får du friheten til å studere i eget tempo, hvor som helst og når som helst. Nettbaserte studier er derfor lett å kombinere med jobb, reise og familieliv. Det er denne fleksibilitet som gjør nettstudier til et populært utdanningsalternativ.

Stadig flere utdanningsinstitusjoner velger å tilby nettbaserte studier. I dag er det registrert 43 ulike skoler som tilbyr nettbaserte studier. Totalt kan man velge mellom 825 ulike studier fra høgskoler, fagskoler, videregående skoler, universiteter og andre kursleverandører i Norge.

Utvalget av studier er omfattende. Populære nettbaserte studier er medier og kommunikasjon, IT, webdesign, design og teknologi, helse og medisinske fag, markedsføring, reiseliv- og hotellledelse, økonomi og administrasjon og mange andre studieretninger.

Mange som velger nettstudier er allerede i fast arbeid. Arbeidssituasjonen eller oppgaver kan endre seg i takt med den teknologiske utviklingen. Dette er en av årsaken til at mange velger nettbasert etterutdanning.

Om man er i fast arbeid og i tillegg har familie kan tradisjonelle studier bli krevende i en hektisk hverdag. Mange velger derfor nettstudier ved siden av jobben for å oppdatere kompetanse innen et relevant fagområder. Nettstudier er godt egnet for yrkesaktive som ønsker faglig påfyll og er en fleksibel utdanningsform som kan tilpasses den enkeltes hverdag.

Selv om store deler av undervisningen foregår på nettbaserte plattformer er det også rom for sosialt samvær og faglig veiledning. De aller fleste nettbaserte studier tilbyr derfor helgesamlinger og legger til rette for at studenter kan treffes for faglige samtaler ved siden av studiene. Det å være en nettstudent trenger ikke å være en ensom tilværelse.

Nettbaserte studier er perfekt for den som liker å reise og studere samtidig. Med nettbaserte studier har du fleksibiliteten til å studere mens du er ute å reiser. Tenk å utforske verden samtidig som du gjennomfører studier. En nettskole er åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året, og er den perfekt studieplass for deg som vil oppleve verden. Som nettstudent velger du selv når du ønsker å lese, gjøre oppgaver eller sende inn besvarelser. Nettstudier er den perfekte utdanningen for deg som liker å reise og oppleve andre kulturer.

I følge undersøkelser har nettbaserte studier økende anseelse blant arbeidsgivere. For deg som student er det viktig å sørge for at studietilbyder er godkjent. Dette kan du enkelt finne ut av gjennom å kontakte NOKUT (Nasjonal Organ for Kvalitet i Utdanningen).

Alle offentlige og private høyskoler må godkjennes av Utdanningsdirektoratet for å kunne tilby utdanning, dette gjelder også nettstudier. Om du er interessert i å studere på en skole som bare tilbyr nettbaserte studier må du forsikre deg om at skolen er godkjent.

Nettbaserte studier er et godt alternativ for deg som ønsker å studere hjemme, er opptatt med fast jobb, eller ønsker å reise mens du studerer. Utdanning er en investering for karrieren, selvfølelse og kan åpne dører for muligheter du ikke ante eksisterte.

Share this article

Journalist

Ole Peter Galaasen

Related articles