Weekly News

Fokus på design

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) tilbyr studier i arkitektur og design. Skolen er døgnåpen og holder til i et gammelt industribygg på Grünerløkka.

– Studenter jobber på tegnesaler, i verksteder og gjennom prosjekter. Det er også forelesninger, men det meste av arbeidet skjer ved tegnebordet med lærer og de andre studentene. AHO har svært gode fasiliteter, med byggehall, tegnesaler, et omfattende bibliotek og verksteder for metall, 3D-printing, tre og plast, sier Trude Løw Hansen, kommunikasjonsrådgiver ved AHO.

AHO har et kreativt, rikt og intenst studiemiljø med et mangfold av talenter og utrykk. På arkitekturstudiet tilbys ulike kurs, som klassisk og eksperimentell arkitekturprosjektering, konstruksjon, bygningsvern, urbanisme og planlegging.

– Som arkitektstudent vil du utvikle kompetanse innen estetikk, funksjon, kultur, miljø og samfunn – og forstå hvordan de virker sammen, sier hun.

På designstudiet lærer du om fagområdene industridesign, interaksjonsdesign, tjenestedesign og systemorientert design.

– Du lærer å planlegge og formgi produkter og tjenester, og hvordan ting ser ut og brukes. Etter endte studier er jobbmulighetene mange enten i egen virksomhet eller som ansatt i privat eller offentlig sektor, sier hun.

Share this article

Journalist

Ole Peter Galaasen

Related articles