Weekly News

Her skapes fremtidens e-idrettsutøvere

Buskerud Folkehøgksole har gjennomgått en enorm utvikling fra etableringen i 1909. I dag er skolen en møteplass for de som liker dataspill, film, tengeserier og design.

– De fleste begynner hos oss rett etter videregående. Enkelte elever har påbegynt høyere studier, mens andre ikke har fullført videregående. Felles for søkerne er ønsket om å utøve sin lidenskap gjennom et helt skoleår, sier Vegard Eggum, lærer ved Buskerud Folkehøgksole.

Fra skrivekunst til dataspill

Elevene som søker opptak ved Buskerud Folkehøgksole er ofte teknologi- og kulturinteresserte.

– Vi har egne linjer rettet mot de som liker dataspill, tegneserier, musikk, film og droner. De fleste fagene er skapende og alle lærerne er utøvende innen sine fag. Forfatterlæreren vår er nylig nominert til Brageprisen og filmlæreren filmer i Mongolia og Butan, sier Eggum, som er rockelærer og utøvende musiker.

Fokus på virkeligheten

Skolen jobber alltid praktisk med fagene.

– Når du går på Filmkunst & Drone er det rett på kamera og klipping samt samarbeid på tvers av fagene. Noen elever går direkte i jobb relatert til faget. Noen går til spillutvikling etter Creative Gaming, mens andre blir illustratør etter Tegneserier. De fleste elevene går videre på høyere utdanning innen lignende studier, sier han.

Share this article

Journalist

European Media Partner

Related articles