Weekly News

Hjelper unge akademikere ut i jobb

– Vi hjelper studenter og nyutdannede, eller «young professionals» som vi kaller det, ut i jobb – enten mens de er i en studiesituasjon, nyutdannede eller etter at de har vært i jobb noe tid, sier head of marketing hos Academic Work Mads Wildhagen.

Academic Work er et bemannings- og rekrutteringsselskap som på vegne av sine kunder rekrutterer studenter og nyutdannede fra høyskoler og universitet.

”Young professionals” i alle bransjer

– Vi jobber mot næringslivet for å få bedriftene til å ansette flere «young professionals». Academic Work henvender seg til alle bransjer, og fokuserer på det gamle begrepet «white collar» eller kontorarbeidsplasser i dagens begrepsverden, forklarer Wildhagen.

Selskapet jobber i prinsippet mot alle bransjer, men primærområdet er yrker der det er etterspurt en utdannelse innen økonomi, salg, markedsføring, IT, kontoradministrasjon, ingeniørfag, markedsføring, HR og tilsvarende.

Academic Work har 22 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland og Sveits og 1200 medarbeidere internt. Selskapet har eksistert i 20 år, og i den tiden er 120 000 «young professionals» hjulpet inn i en karrieremulighet i næringslivet.

– Hvordan jobber dere?

– Bemannings- og rekrutteringsbransjen er stor i Norge og Europa. Vi selger våre tjenester til næringslivet og finner de riktige personene for selskapene som engasjerer oss.

Satser på «young professionals»

Academic Works løsning på kundenes behov er studenter og nyutdannede. Bemanningsselskapet tilbyr jobber til den gruppen og fokuserer på å få næringslivet til å ansette «young professionals» når de har behov for nye ansatte.

– Studenter og nyutdannede søker jobber gjennom Academic Work. Vi er den eneste aktøren som jobber utelukkende med «young professionals», og alle jobbene vi tilbyr, er rettet mot denne gruppen. Derfor er Academic Work en sterk merkevare blant studenter og nyutdannede, sier Wildhagen.

Det ligger i kortene at bedriftene som kontakter Academic Work for å finne nye medarbeidere, er på jakt etter nettopp unge folk. Og «young professionals» vet at det er Academic Work som har jobber som retter seg nettopp mot dem som gruppe.

Gjennom hele ansettelsesprosessen

En typisk ansettelsesprosess starter med at en kandidat viser interesse for en jobb. Academic Work hjelper søkeren gjennom intervjuer og resten av prosessen, som ender opp med at bedriften kan velge mellom flere kandidater til en stilling.

– Næringslivet benytter oss for å få hjelp til rekruttering – ikke minst fordi vi har et så stort nettverk blant unge, nyutdannede kandidater.

I 2017 var det i Norge lyst ut 1 200 stillinger rettet mot «young professionals» gjennom Academic Work. – Vi er en stor aktør innenfor rekruttering og bemanning, og Academic Work er det eneste byrået som jobber utelukkende med målgruppen «young professionals».

– Vi holder kurs for studenter f.eks. i søknads- og CV-skriving. Da gir vi også råd og tips om valg studentene bør tenke over underveis i utdanningen. Vi ser at mange har like utdannelser og kanskje ikke tenker nøye gjennom hvilke studier en velger i forhold til hvilke jobber en kan ende opp med, forklarer Wildhagen.

Wildhagens tips til studenter: (foreslår en liten rammesak)

• Det er positivt å ha verv underveis i studiene.

• Det er viktig å kunne vise til arbeidserfaring fra ekstrajobber og sommerjobber.

• Fokusere på at søknaden din skal være et svar på stillingsannonsen.

Mange studenter kommer ut med nokså lik utdannelse. Da er det viktig å kunne vise til et verv eller en jobb for å skille seg ut fra de andre søkerne.

Uansett hva slags jobb en har hatt underveis i studiet sitt, så vil det være relevant i forhold til den første heltidsjobben. All deltidsjobbing vil være nyttig på et senere tidspunkt. Studentene har for eksempel gjennom jobben lært seg å ta ansvar, å samarbeide, kundebehandling og service. Det er erfaring som har relevans seinere i nye jobber.

Share this article

Journalist

Ole Bjørn Ulsnæs

Related articles