Weekly News

Jul med familien i Oslo og omegn

Tradisjonen tror settes det opp mange juleforestillinger i hovedstaden i november og desember.

Mange familier, vennegjenger, klubber, skoler og barnehager har årlige tradisjoner med å gå på juleforestillinger i hovedstaden Oslo. Det settes også opp flere hyggelige forestillinger i lokalmiljøene rundt omkring.

Reisen til julestjernen

Ingen forestilling har blitt spilt så mange ganger på Nationaltheatret som Sverre Brandts «Reisen til julestjernen». Julegleden og teatermagien som i snart hundre år har begeistret små og store, videreføres i regi av Kjersti Horn. Premieren var i oktober og spilles til januar.

Jul i Blåfjell

En kjær juletradisjon har «Jul i Blåfjell» på Oslo Nye teater blitt. Gjennom julemåneden skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsbundne førjulstid. Vises i november og desember

Nøtteknekkeren

Den klassiske balletten er fylt av magi, eventyr, skjønn musikk og dans av beste merke og spilles i Operaen i desember.

Putti Plutti Pott

I julefortellingen om «Putti Plutti Pott» vil du møte Petter, Caroline og onkel Per.

Spilles i Oslo Spektrum 15.-17. desember.

Julelatter

For ellevte år på rad smeller Latter på Aker brygge til med et stand up-show. De som skal få deg til å le i november og desember i år er Halvor Johansson, Vidar Hodnekvam og Bjørn-Henning Ødegaard.

Juleforestillinger utenfor Tigerstaden:

Juleforestillinger på Jessheim

På Ullensaker kulturhus settes det opp flere juleforestillinger: «Traktorjul med Gråtass og vennene hans», «Teskjekjerringas Julestri», «Bygda som glemte at det var jul» og «Christmas Ballet».

Balletgalla

Den norske ballettskole presenterer stemningsfull ballettgalla, med klassisk ballett og moderne dans og en egen nøtteknekkersuite. Nesten 300 elever er med i Bærum kulturhus 10. og 11. desember.

Krystallfolket

«Krystallfolket» er en musikal som tar utgangspunkt i isproduksjonen som foregikk på Nesodden i gamle dager. Men hva skjer egentlig nede i Krystalldammen når isen fryser? Nesodden teaterfabrikk presenterer! Vises i Skoklefaldsalen på Steinerskolen i desember.

Snart blir det Snøfall

Neste år vil Oslo Nye sette opp Snøfall - en historie om mot: til å være seg selv, til å kjempe for det man tror på og til å møte det man frykter mest. Premiere er planlagt i november 2018.

Share this article

Journalist

Marius Morstøl Jenssen

Related articles