Weekly News

Mange spennende muligheter på langtidsferie Advertisment

Mange spennende muligheter på langtidsferie

Langtidsferier blir stadig mer poulært blant eldre og pensjonerte nordmenn. Utvalget av destinasjoner og aktiviteter er økende og mange søker en profesjonell reisearrangør for å få mest mulig ut av oppholdet.
– Etterspørselen etter feriereiser til våre destinasjoner i Spania og Thailand har økt gradvis de siste årene. Dette er nok som følge av et økende antall pensjonister i Norge, men også på grunn av uroligheter i andre land, sier Christian Willmann, markedsansvarlig for Solgruppen i Norge.

Flere ønsker langstidsferie

Solgruppens tradisjonelle langtidsferierende kunder er ofte på reise i fire uker eller mer. 

– Kundene våre bestiller ofte pakkereiser med fly, transfer, leilighet og reiselederservice. De fleste av gjestene våre bor i leiligheter og lager mesteparten av maten sin selv. Det blir på mange måter som å være hjemme i Norge, sier han.

– De kan også melde seg på aktiviteter og utflukter som vi setter opp ukentlig på destinasjonen. På disse reisene bor kundene på hotell med halv- eller fullpensjon, og nyter godt av et sosialt fellesskap og trygghet ved å reise sammen med andre, sier Willmann.

Stort utvalg av aktiviteter

Mulighetene for opplevelser og aktiviteter er mange når man er på langtidsferie.

– Våre reiseledere på destinasjon legger opp ukentlige aktiviteter og eget utfluktsprogram. Fellesaktivitetene kan være alt fra felles gåturer, kaffetreff, fellesmiddager, boccia, quiz, bingo, strikkekaffe eller en tur på det lokale markedet, sier han. Utfluktene som tilbys er ofte relatert til spennende historiske steder.

– Våre kunder kan besøke vingårder, turistattraksjoner og  sjokoladefabrikker. Slike aktiviteter inneholder også ofte et måltid som lunsj eller middag, sier Willmann.


Mange spennende destinasjoner

Solgruppen tilbyr en rekke spennende destinasjoner med flere alternativer for overnatting.

– Våre destinasjoner for langtidsferier er Albir og Altea på fastlandet i Spania, Puerto Rico og Arguineguin på Gran Canaria, samt Jomtien i Thailand, sier han.

– Mulighetene for overnatting avhenger litt av hvor man befinner seg. I Albir har vi alt fra hotell og leilighetshotell til leiligheter med ett eller flere soverom. I Altea har vi hotell og på Gran Canaria har vi stort sett bare leiligheter. I Thailand har vi både leiligheter og hotell, sier han. 

Økende interesse for felles langtidsreiser

Solgruppen har felles langtidsreiser med ulike tema til alle destinasjonene. 

– På disse turene er det fastsatt avreisedato, reiselengde og bosted på forhånd. Vi har også fellesreiser med tema som for eksempel seniordans, bridgespilling og vår egen "festival-uke", hvor det arrangeres konserter og felles aktiviteter gjennom hele uken, sier Willmann.

– Utover ferdig oppsatte fellesreiser kan vi også skreddersy ferier for hver enkelt reisende. Vi har personer som reiser fra stort sett hele landet, med ulike ønsker om boforhold og aktiviteter. Vårt motto er "Reis når du vil, vær så lenge du ønsker og velg avreiseflyplass som passer deg", sier han. 

Personlig oppfølging

Solgruppen jobber hele tiden for at produktet skal gjenspeile verdiene reiseglede, trygghet, trivsel og fellesskap.
– Vi legger opp til personlig oppfølging og god service før, under og etter reisen. Det er viktig for oss at våre gjester kjenner seg trygge og at de føler at de er en del av et fellesskap.

– Våre reiseledere møter gjestene på flyplassen ved ankomst og tar de med til "deres nye hjem" i solen. Vi legger opp til felles aktiviteter og utflukter under oppholdet. I Albir drifter vi Den Norske Bok-Cafeen, hvor mange av våre gjester samles til kaffe og vaffel i solveggen, sier han.

Selskapet har 24 timers vakttelefon for gjestene dersom noe uforutsett skulle oppstå.
– Vi er behjelpelig med å skaffe legehjelp, fysioterapi og for eksempel transport til sykehus. Vi er også medlem av Reisegarantifondet som sikrer kunden mot konkurser hos bosteder eller flyselskap, problemer på reisen, og annet som kan gi ekstra unødvendige utgifter, sier han.


Tror på videre vekst

Solgruppen forventer økende etterspørsel etter langtdsreiser i årene som kommer.
– Vi vet etterspørselen etter langtidsferier vil øke med antallet pensjonister. Samtidig tror vi at når man når en viss alder er det viktigere med trygghet og fellesskap enn å spare penger på å bestille selv. Det viktigste for oss er at vi kan dekke behovet for trygghet og fellesskap blant eldre turister, avslutter Willmann. 


Christian Willmann, markedsansvarlig for Solgruppen i Norge

Fakta

For mer informasjon besøk solgruppen.no!

Share this article

Journalist

Related articles