Weekly News

Togreise

Å reise på interrail er ferie for sjelen. Suse avgårde på skinner gjennom ukjent landskap med god tid til såvel den varme samtalen og nye vennskap, som til presise observasjoner og impulsive avhopp. 

Tilbudet er i dag mer nyansert enn noensinne. Velg mellom ulike varianter av varighet på reisen – kort eller lang – ubegrenset reise, eller begrenset til et gitt antall reisedager. Se et konsentrert område, en region, eller reis mellom storbyene. Tognettet i Europa er fantastisk og mangfoldig. Det finnes vel knapt den avkrok som ikke lar seg besøke via en perrong. Dessuten kan du i dag velge mellom første og andre klasse. Litt mer koster det riktignok, men det er vel verd pengene. Og skulle ikke destinasjonen behage – eller man plutselig fikk lyst til å gjøre noe annet – så er interrail som skapt for det.

– Det er med togentusiaster som med sjøfolk: Det er godt å komme fram, men det er jammen godt å komme seg videre også. Stige om bord på toget, finne sin plass, legge fram boken jeg skal lese, gjøre en riktig brett på kartet slik at jeg har den store oversikten under togturen. Og fram med det lille interrailkartet som viser alle jernbanestrekningene i Europa, slik at jeg på impuls kan forandre mening, skriver reiseentusiast, forfatter og fotograf Helge Baardseth i reisemagasinet Vagabond.

Share this article

Journalist

Morten Iversen

Related articles